понеделник, 7 февруари 2011 г.

Четиринайсет секторни управленски програми подготвя БСП в рамките на приетата от партията Стратегия 2020 за развитието на България

Това съобщиха в Силистра народните представители на “Коалиция за България” Антон Кутев и Драгомир Стойнев - председател на Комисията по труда и социалната политика в парламента. Очаква се програмите да са готови до месец май и да бъдат подложени на широка обществена дискусия. Още през април ще бъде представена управленската програма в социалния сектор, каза Драгомир Стойнев.
Една от основните точки е за отменяне на пенсионната реформа на правителството на ГЕРБ. Според Стойнев тази реформа няма политическа и обществена подкрепа. Вместо да се увеличават стажът и възрастта за пенсиониране, ще се увеличат стимулите за желаещите да работят граждани, навършили пенсионна възраст, каза депутатът. Всеки гражданин ще се осигурява върху реалния си доход, ще се увеличи вноската във фонда за безработица. Социалистите са и против промени в Закона за „Сребърния фонд“.
Драгомир Стойнев се обяви за компенсиране на“нискодоходните групи“ заради поскъпването на хранителните стоки и услуги. „Такъв дебат трябва да се състои в парламента“, подчерта той.
Като приоритет в управленските програми е залегнало и образованието, което „трябва да бъде качествено, достъпно и безплатно.
Според народния представител Антон Кутев с разработването на секторните управленски програми не се цели конфронтация с правителството, а се предлага алтернатива.
Двамата народни представители имаха срещи със социални работници от Силистра, с членове и симпатизанти на БСП и жители на гр. Дулово и селата от Силистренската община

Няма коментари:

Публикуване на коментар