петък, 4 февруари 2011 г.

Одобрени проекти за над 35 хиляди лева по програмата на МФВС “Спорт за децата в свободното време” за тази година

За Силистренска област са одобрени 7 проекти за над 35 хиляди лева по програмата на МФВС “Спорт за децата в свободното време” за тази година, съобщи Теменужка Петрова - главен експерт на министерството за област Силистра.
С проекти по програмата са кандидатствали шест клуба от Силистра и един клуб от Тутракан.
В направлението “Начално обучение по вид спортот Силистра ще осъществяват свои проекти СК по борба “Добруджански юнак-96 сдружение-стрелкови клуб “Снайпер-92 СНЦ “Тенис клуб за Силистра ССКЕ “Багаин /джудо/, СК по баскетбол “Доростол а от Тутракан спортен клуб по борба “Истър-ТутраканВ направление “Спортни занимания през ваканциите”е одобрен проект на ученическия спортен клуб “Силистра-2004/плуване и лека атлетика.
По направление “Начално обучение по вид спорт” децата ще имат възможност по план-график в рамките на всеки проект за шест месеца да придобият първоначални знания, умения и навици за практикуване на спортовете баскетбол, тенис, борба, спортна стрелба, джудо. С всяка една група ще се провеждат по 3 занимания седмично, а времетраенето на едно занимание е 1 астрономически час. За всяка група ще се проведат общо 72 занимания.
По направление “Спортни занимания през ваканциитепрез ваканционните дни /пролетна и лятна ваканция/ на децата се осигурява възможност да участват по план-график в занимания по плуване и лека атлетика.
Общата стойност на проектите по двете направления е 35 200 лева. За три години в Силистренска област са осъществени 20 проекта, финансирани от МФВС, на обща стойност 71 000 лева.

Няма коментари:

Публикуване на коментар