сряда, 2 февруари 2011 г.

От утре всички училища в община Силистра са в грипна ваканция

Във всички учебни заведения в Силистренската община от утре до края на седмицата няма да има учебни занятия заради повишената заболяемост на учениците от остри респираторни инфекции, съобщи началникът на Регионалния инспекторат по образованието в Силистра Габриела Миткова. Няма да има учебни занятия и в основните училища “Христо Смирненскив гр. Дулово и “Св. Св. Кирил и Методийв с. Сокол, Главинишка община на Силистренска област.
От днес не работят седем училища и с тях общият брой на учебните заведения с прекратени занятия в Силистренска област става двайсет и пет около половината от училищата в областта.
До края на седмицата е преустановена работата на детските заведения в Главинишката и Дуловската община, а до края на февруари няма да работи и детската градина в село Попина, Ситовска община на Силистренска област. Причината е намалената посещаемост на деца поради заболяване.
По данни от Регионалната здравна инспекция заболяемостта от остри респираторни инфекции в Силистренска област се увеличава и днес е 116 на 10 000 души. Само за два дни са регистрирани 44 болни. Най-висока е заболяемостта във възрастовите групи от 5 до 14 и от 15 до 29 години.

Няма коментари:

Публикуване на коментар