вторник, 22 ноември 2011 г.

КНСБ призовава работниците и служителите от Силистренско да се присъединят към протестните действия на синдикатите


Регионалният съвет на КНСБ в Силистра с декларация призовава работниците и служителите от Силистренско да се присъединят към протестните действия на синдикатите. В декларацията се настоява да бъде възстановен социалният диалог в България .

“НЕ можем да приемем силово отменяне на договорени трудови и осигурителни права, които са гарантирали до този момент сигурността на социалния мир”, се казва в документа, адресиран до министър-председателя, министъра на финансите и министъра на труда и социалната политика.

В друга декларация на Регионалния съвет на КНСБ в Силистра се изразява подкрепа на подготвяната железничарска стачка.Твърди се,че железничарите работят при лоши условия и с ниски заплати, а намаляването на персонала в железниците може да застраши сигурността на пътуващите. Настоява се да се потърси разумно решение на възникналите проблеми. Започва допитване до синдикалните членове в Силистренска област за участие в протестни и стачни действия срещу повишаване на пенсионната възраст и премахването на “клас” за трудов стаж. Силистренци ще участват и в протестите в София, съобщи председателят на Регионалния съвет на КНСБ в Силистра Димитричка Пейкова.Според Пейкова в синдиката има запитвания и от фирми без синдикални организации за участие в протестите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар