петък, 9 декември 2011 г.

ПРАЗНИЦИТЕ ИДВАТ…. И ДЖЕБЧИЙКИТЕ СЪЩО!


Пазете се от кражби!”, съветват от полицията. Празничните базари на открито са предпочитано място за действие на джебчиите. Затова при пазаруване дръжте чантата си затворена и притисната плътно до тялото. Не носете портфейла си и големи суми пари във външните джобове на дрехите си. Винаги бъдете с повишено внимание на многолюдни места, особено ако усетите, че някой безпричинно се блъска във вас.

И не пропускайте да сигнализирате в РПУ.

Благодарение на своевременно подаден сигнал , гражданка , чийто портфейл с голяма сума пари и кредитни карти е откраднат от дамската и чанта, е успяла да си върне портфейла.

На 08.12.2011 г., около 11.45 часа, в централната градска част е получен сигнал от въпросната дама , че е станала жертва на джебчийска кражба, като и е отнет портфейл с пари и дебитни карти. Служители на РПУ- Силистра са извършили незабавно мероприятия по установяване на извършителя на деянието и в близост е установена П.Й., от с. Калипетрово. Същата е криминално проявена, като има заявителски материали за джебчийски кражби. В нея са намерени вещите на пострадалата.Джебчийката е задържана е в РУП- Силистра за срок от 24 часа. По случая е започната проверка за извършена кражба по специален начин (особена ловкост).

Няма коментари:

Публикуване на коментар