сряда, 15 февруари 2012 г.

С над 1000 са намалели икономически активните лица в силистренска област , наети по трудови и служебни правоотношения.

По предварителни данни, към края на месец декември 2011 г., броят на наетите лица по трудово и служебно правоотношение в област Силистра е 19 188 души и намаляват с 1 008 или с 5.0% спрямо края на месец септември 2011 г.

Намаление на персонала се наблюдава във всички икономически дейности от материалното производство, като най-голямо е то в отрасъл „Строителството” – 8.4%. В останалите икономически дейности („Преработваща промишленост”, „Търговия, ремонт на автомобили мотоциклети, Транспорт, складиране и пощи, Хотелиерство и ресторантьорство) намалението е в границите от 1 – 2%.

В икономическите дейности от Нематериалната сфера (Образование, Хуманно здравеопазване и социална работа, Държавно управление,Култура, спорт и развлечения и т.н.), за същия период, има незначителна промяна в броя на наетия персонал.

В структурата на наетите лица по икономически дейности през четвъртото тримесечие на 2011 г. най-голям е относителният дял на натите по трудово и служебно правоотношение в дейностите „Преработваща промишленост” и „Търговия, ремонт на автомобили и мотоциклети” – съответно с 22.9% и 16.1%.В края на четвъртото тримесечие (месец декември) наетите на непълно работно време в областта са 1 536 (8.0% от всички наети), като от тях в Обществения сектор работят – 42.4%, а в Частния сектор – 57.6%.

Няма коментари:

Публикуване на коментар