понеделник, 19 октомври 2009 г.

Волейболен клуб “Елит”-Силистра завърши уикенда със 2 победи и една загуба!

На 17.10.2009г. /събота/ в среща от втория кръг на шампионата на източна България по волейбол състезателите на силистренския “Елит” се изправиха в Търговище срещу едноименния отбор на града.
Срещата започна вихрено за състезателите на Атанас Токушев и те набързо поведоха със 8:0 точки. При това развитие на нещата на терена остана само един отбор – този на “Елит”, който правеше каквото си поиска със шокираните домакини, а за knockout-a, в който изпаднаха домакините говори и крайния резултат в първата част – 25:6!!!. Втората част започна както завърши първата - с бързи и мощни атаки на силистренци и те отново успяха да направят разлика в точките. Стабилната игра на силистренската блокада не даваше никакви шансове на домакините и закономерно се стигна до 25:11, а с това и 2:0 гейма за “Елит”. Третата част последва явно отпускане в редиците на силистренския отбор, но това все пак не можа да се отрази по никакъв начин на крайния резултат 25:16 за “Елит” и втора чиста победа за отбора воден от Атанас Стоиков.
На следващия ден силистренския волейболен клуб участва в много силен турнир организиран от отбора на Нови Пазар по случай празника на града и 60-годишния юбилей на волейболния клуб.
В първия за деня мач отбора на “Елит” срещна професионалния, подвизаващ се в елитната група към БВФ отбор на Калбо/Шумен/. Макар и доста изморени и лишени от голяма част от състезателите си, възпитаниците на Атанас Токушев дадоха сериозен отпор на именития си противник . Победата за Калбо/Шумен/ с 3:2 гейма /25:23, 25:21, 22:25, 20:25, 15:13/ не дойде никак лесно, както се вижда и от резултата в отделните части. Въпреки, че разполагаха само със двама резервни състезатели силистренските волейболисти се представиха на много високо ниво и оставиха отлични впечатления с играта си. Във срещата за 3/4 място отбора на “Елит” срещна варненския Крис-Teрм, когото победи с категоричното 3:0 гейма, без нито за момент да остави съмнение в превъзходството си /25:17, 25:20, 25:21/.
На 24.10.2009 /събота/ отбора на “Елит”-Силистра е домакин на Варна/Варна/ в поредния кръг от първенството. Срещата ще се играе в залата на Езикова Гимназия “П.Яворов”, град Силистра

Няма коментари:

Публикуване на коментар