понеделник, 19 октомври 2009 г.

С ФУТБОЛНИ СРЕЩИ ЗАПОЧНАХА УЧЕНИЧЕСКИТЕ ИГРИ  В СИЛИСТРА

Първите училища, които се радват на победи, са ОУ "Иван Вазов", ОУ "Отец Паисий" , ПМГ и ПГ "Атанас Буров" в Силистра. Техни отбори играят в първа, втора и трета възрастова група - за ученици от V до VІІ, VІІІ -Х и ХІ - ХІІ клас.
Успехът на вазовци пристигна след убедителното 7:0 срещу отбора на "Кирил и Методий". Футболистите на "Отец Паисий" спечелиха служебно, след като противниците им от училището в с. Калипетрово не се явиха на стадиона. По две победи вече имат в активите си - ПМГ срещу СОУ "Н. Вапцаров" и ПГ по икономика срещу съперниците им от гимназията по промишлени технологии и СОУ "Ю.Гагарин".
Срещите се провежда по системата Бергер (всеки срещу всеки). По график трябва да завършат в началото на месец ноември. За победителите ще има награди, слава и право да продължат на следващия етап в областните състезания. Мачовете са изнесени на спортния терен на село Калипетрово заради ремонтни дейности на двата градски стадиона.
Напролет Общинските ученически игри ще продължат с други отборни и индивидуални спортове. Целта е да се осигури възможност за здравословни занимания на децата и младежите в Силистра през цялата година.

Няма коментари:

Публикуване на коментар