сряда, 28 октомври 2009 г.

ОИК Дулово определя като неоснователна жалба на ГЕРБ

Общинската избирателна комисия / ОИК/ в Дулово определя със свое решение като неоснователна жалба на ГЕРБ за извършени нарушения по време на проведените на 24 октомври частични избори за кмет в Дуловската община на Силистренска област.
Това съобщи председателят на комисията Илхан Ахмед, който изпрати и копие от решението до медиите. Според жалбата Илхан Ахмед е наредил на Шенол Сефер – председател на секционна избирателна комисия да впише възражение в протокола на комисията, след като протоколът е подписан от всички нейни членове.
“Твърдението, че възражението от Шенол Сефер е написано по нареждане на председателя на ОИК в ДуловоИлхан Ахмед категорично не отговаря на истината и се приема от състава на ОИК в Дулово като неоснователно обвинение”, се казва в решението на комисията.
От ГЕРБ съобщиха, че областният ръководител на ГЕРБ в Силистра и народен представител Стефан Господинов е подал и жалба до дуловската районна прокуратура срещу срещу Илхан Ахмед и Шенол Сефер. В жалбата се настоява срещу двамата да бъде образувано досъдебно производство за злоупотреба с власт и преправяне на официален документ.На 31 октомври е насрочен втори тур на частичните кметски избори в Дуловската община. За доверието на избирателите ще се борят кандидатите на ГЕРБ Алтимир Адамов и на ДПС Гюнер Рамис. Частичните избори за кмет на Дулово бяха насрочени, след като на парламентарните избори до кметът на общината д-р Митхат Табаков бе избран за народен представител като издигнат от ДПС мажоритарен кандидат от Силистренско.

Няма коментари:

Публикуване на коментар