петък, 27 ноември 2009 г.

Несъбираеме вземания от бивши наематели на общинско имущество в размер над 80 хиляди лева отписаха със свое решение общинските съветници в Силистра

Несъбираеме вземания от бивши наематели на общинско имущество в размер над 80 хиляди лева отписаха със свое решение общинските съветници в Силистра. Причината -изтекъл погасителен срок.
При извършване на аналз на разчетите общинските специалисти са установили , че определен размер от вземанията са станали напрактика несъбираеме поради изтекла погасителна давност, на основание сроковете определени от Закона за задълженията и договорите. Основно вземанията са от несъбираеме наеми и натрупани разходи за консумативи /ел енергия , вода , телефон и др/ от наематели на общинско имущество, чиято давност е три години.
По данни на общнска администрация , към 30.09.2009 г , размерът на просрочените вземания е над 2 милиона и 700 хиляди лева , от които 167 хил лв от наематели на общинско мущество , 159 хиляди от наематели на общински жилища и 2 795 802 лв-недобори дължими по Закона за местните данъци и такси.

1 коментар:

  1. Здравейте! Искам да наема едно държавно помещение, но предния наемател е фалирал и изчезнал. Не си е плащал наема, и има вещи там, които стоят вече 4-5 години.Договорът му е изтекъл, защото управата се сменя на 4г и не може да се направи по-дълъг договор от 4г !!!От 2-3 месеца има нова управа, но ги е страх да ми го дадат , защото предния наемател можел да ги осъди за вещите си ако бъдат преместени(И НАПРАВО НЕ ИМ СЕ ЗАНИМАВА ЗАЩОТО НЯМАТ ФАЙДА)! Възможно ли е предния да направи такава магария и как да я прескоча по най-бързия начин!

    ОтговорИзтриване