сряда, 17 февруари 2010 г.

Управител на общинско предприятие в Дулово e подсъдим за незаконна покупка на имот

Повторна експертиза за установяване на пазарната стойност на ловна хижа “Каракуз”, намираща се в едноименното Държавно ловно стопанство, край град Дулово, силистренска област, постанови днес състав на Силистренски окръжен съд с председател съдия Людмил Хърватев.
Експертизата бе поискана от адвоката на подсъдимия Ремзи Хамза, в хода на първото заседание по делото срещу Хамза в качеството му на управител на общинското предприятие “Гори” в град Дулово.
Основен мотив за повторната експертиза е драстичното разминаване в пазарната оценка на имота.
През 2002 година предприятието купува ловната хижа в Каракуз, от тогавашния бизнесмен и настоящ народен представител Гюнай Сефер, на цена един милион и двест хиляди лева в без ДДС, без обаче да има решение на Общинския съвет в Дулово за тази сделка. Година по- рано, Гюнай Сефер купува същата хижа, но на цена 600 хил. лева. Общинските съветници в град Дулово реагират бързо и дават сделката на прокурор. Разследването на Икономическа полиция –Силистра, приключва с мнение за предаване на съд.
Според направената и представена днес експертиза от независим оценител, по настояване на прокуратурата, хижата край Дулово, е сравнима на този етап единствено с крайпътно заведение, а анкета сред работещите там показва, че от две –три години, ловният туризъм почти не съществува на територията на резервата.
В началото на днешното заседание, съдът освободи седемнадесетте явили се свидетели по делото, без изслушване с мотив, че и двете страни приемат дадените в хода на разследването показания на свидетелите.
Сред неявилите се редовно призовани свидетели бе и депутатът от ДПС Гюнай Сефер.
Делото бе отложено, а новата дата на заседанието е 31 март 2010година.
С решение на съда, на следващото заседание ще бъде призован и нотариусът изповядал сделката през 2002 година, без решение на Общински съвет Дулово. /Г. Г./

Няма коментари:

Публикуване на коментар