сряда, 5 май 2010 г.

Полицията засилва контрола по пътищата през почивните и празнични дни, предприети са и мерки за опазване на селскостопанската продукция и животни

В ОДМВР-Силистра са набелязани комплекс от превантивни дейности за гарантиране на добър обществен ред и сигурност през предстоящите почивни дни в началото на месец май.
За да противодействат на рисковите фактори, пътните полицаи ще извършват засилен контрол на скоростните режими, особено в участъците с концентрация на катастрофи. Ще се следи за неправилно и рисково изпреварване, за управление на МПС от неправоспособни шофьори или от такива, употребили алкохол.
Предприети са и мерки и за опазване на стопанските животни и земеделската продукция. В районните управления са съставени графици за разтеглено работно време и е създадена организация за осигуряване на полицейско присъствие и в по-малките населени места. Дежурни оперативни групи от криминалисти и разследващи полицаи ще бъдат в готовност да реагират на всеки сигнал за престъпление и през почивните дни.
Преди Гергьовден зачестяват кражбите на агнета и ярета, предупреждават от полицията. Неукрепените стопански постройки и входовете без добра видимост улесняват крадците. Затова се погрижете за надеждна защита на помощните сгради и не оставяйте животните да нощуват на открито в двора. Бъдете особено внимателни и при покупко-продажба на животни - възможно е да попаднете на крадци, които се представят за търговци. Най-добре е да не допускате непознати хора в двора си, а като предпазна мярка да запишете номера на автомобила, с който пътуват.
Ако станете жертва на престъпление или имате съмнение, че се подготвя такова, търсете полицията на тел. 112 или 166.

Няма коментари:

Публикуване на коментар