четвъртък, 13 май 2010 г.

Кампанията „Шофирай отговорно”се провежда днес в Силистра

Акцентът е превенция на рисковото шофиране преди и по време на абитуриентските балове. До 18:00 часа на площад „Свобода” гражданите ще имат възможността безплатно да изпробват карт, снабден с компютър, който е програмиран да забавя реакцията на машината на командите на шофьора с 1 секунда и по този начин пресъздава забавените реакции след употребата на алкохол.Осигурен е и симулатор, представляващ истински автомобил, който също се свързва с компютър и пресъздава шофиране при екстремни ситуации на пътя, както и алкоочила, симулиращи виждане с 0.7 промила алкохол.
Със съмнение за за остра вяла парализа е прието през април в силистренската болница в Силистра седем годишно момиченце, съобщиха от Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве/РИКОЗ/. Случаят е регистриран при регулярния контрол за полиомиелит при деца на възраст до 15 години, който инспекцията провежда.
Според д-р Теодора Начева – директор на дирекция “Надзор на заразните болести” в РИОКОЗ - детето вече е в добро състояние. Очакват се резултати от вирусологично изследване. През април е регистриран и случай на заболяване от бактериален менингит. Този пациент също е в добро състояние.
В Силистренската, Тутраканската и Главинишката общини на Силистренска област продължава и имунизационната кампания срещу морбили при различни възрастови групи – от 13 месеца до 20 години. Имунизирани са 931 души.

Няма коментари:

Публикуване на коментар