петък, 23 юли 2010 г.

Дуловчанин внесе близо милион данъци в бюджета

Жител на третия по големина град в Силистренска област - гр. Дулово, е физическото лице, платило най-големия данък върху доходите си за 2009 г. по време на тазгодишната данъчно-осигурителна кампания. Дуловчанинът е едноличен търговец, а внесената от него сума в хазната е 840 хиляди лева.
Парите са определен процент от доходите му за миналата година, което показва, че през 2009-а е заработил близо 8 млн. лева.Останалите двама в челната тройка са силистренски жители. Тримата са внесли в държавния бюджет 906 хил. лв.
Общо 8632 бр. са приетите в офиса на НАП в Силистра годишни подоходни декларации по Закона за данъците върху доходите на физическите лица. Задължени по този закон са всички, които получават доходи извън трудовите си правоотношения, упражняват свободна професия или са еднолични търговци.
274 формулярите са подадени по електронен път чрез сайта на агенцията, но по-голямата част от физическите лица са предпочели да донесат документа лично на гише в салона за обслужване. 408 от тях са се възползвали от услугата на НАП „годишна данъчна декларация с баркод” – още едно улеснение за гражданите, при което декларацията се попълва електронно и програмата сама изчислява дължимия данък. Така се свежда до минимум вероятността за допускане на грешки в изчисленията.
Припомняме, че всички електронни услуги, предоставяни от НАП, са публикувани на сайта на агенцията www.nap.bg.

Няма коментари:

Публикуване на коментар