понеделник, 30 август 2010 г.

САМО 1 БАНКА КАНДИДАТСТВА ЗА КРЕДИТИРАНЕ НА ПРОЕКТИТЕ НА ОБЩИНАТА

Единствено Банка „ДСК” се яви на провелия се в края на миналата седмица повторен конкурс за избор на банка, която да отпусне дългосрочен револвиращ кредит на община Силистра в размер на 2,5 млн. лв.
Закупени са два пакета документи, но заявление е подадено само от ДСК, поясниха от общински отдел „Правно-нормативно обслужване и обществени поръчки”. 13-членна комисия, назначена със заповед на кмета и с участието на общински съветници, прецени, че банката е представила всички документи и отговаря на условията. Първоначалната открита процедура, в която през м. юли участваха две банки – ДСК и Дбанк – беше прекратена, тъй като предложените условия за кредитиране не са били в съответствие с предварително обявените изисквания от възложителя, поясниха юристи от отдела.
На 7 септември в 10.00 часа ще се проведе следващото заседание, на което ще бъдат обсъдени параметрите на договора между общината и банката кредитор.
Припомням, че с кредита от 2,5 млн. лв. общината планира да подпомогне частта за съфинансиране на 15 инвестиционни проекта, които още през пролетта бяха предложени на вниманието на гражданството

Няма коментари:

Публикуване на коментар