четвъртък, 16 септември 2010 г.

Синдикалисти от Силистра предлагат насроченият за 7 октомври от КНСБ национален протест в столицата да бъде първата стъпка към национална стачка

Насроченият за 7 октомври от КНСБ национален протест в столицата да бъде първата стъпка към национална стачка. Такова предложение е подготвено до централата на конфедерацията на завършилото късно снощи заседание на Регионалния съвет на КНСБ в Силистра, съобщи председателката на съвета Димитричка Пейкова. Тя каза, че за участие в протеста на 7 октомври се подготвят над 50 синдикални членове от Силистренско.
КНСБ в Силистра се включи и в подписката срещу внесения в парламента законопроект за изменение и допълнение на Кодекса за социално осигуряване. Заради промените в кодекса ще бъдат загубени завоювани социални права, а проблемите за финансирането на пенсионната и здравната система ще се решават единствено за сметка на обикновените българи, смятат синдикалистите.
Димитричка Пейкова даде като пример, че заради липса на работа и съкращения във фирмите на Силистренска област през последните месеци работещите членове на шестхилядната областна синдикална организация на КНСБ в Силистренско са намалели с 10 на сто.
Регионалният съвет на КНСБ в Силистра издаде некролог за кончината на президента на конфедерацията проф. д-р Желязко Христов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар