четвъртък, 16 септември 2010 г.

Силистренската болница от този месец не осигурява храна на пациентите заради липса на средства

Силистренската многопрофилна болница за активно лечение от този месец не осигурява храна на пациентите заради липса на средства, съобщи председателят Регионалната колегия на Българския лекарски съюз в Силистра д-р Теодор Иванов. Храна се осигурява само за пациентите на принудително лечение в психиатричното отделение и за отделението по анестезиология и активно лечение, уточни директорът на болницата д-р Даниела Костадинова. Храненето на останалите пациенти е преустановено, за да се спестят средства за лечебна дейност. Според д-р Даниела Костадинова лечебното заведение има да получава от здравната каса над 1 милион и 500 хиляди лева. Не са изплатени заплатите за миналия месец.
Председателят на Регионалната колегия на Българския лекарски съюз в Силистра д-р Теодор Иванов каза, че сериозни проблеми има и в болницата в Тутракан, а болницата в Дулово на практика не работи.
Регионалната лекарска колегия в Силистра подкрепя идеята за ефективни протести заради забавените плащания на заплати и извършени дейности от страна на НЗОК и това ще бъде предложено и на насрочения за 17 септември извънреден събор на Българския лекарски съюз, каза д-р Теодор Иванов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар