четвъртък, 16 септември 2010 г.

Все още няма окончателно решение за съдбата на силистренския театър

Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация минути след приключилата днес в София среща на НП Стефан Господинов с министъра на културата Вежди Рашидов и заместника му Митко Тодоров
По думите на Стефан Господинов , решение ще бъде взето Господинов след внимателно обсъждане на проблема и възможностите за запазване на културната институция като действащ Драматичен театър
По време на днешната среща в детайли е била обсъдена създалата се ситуация, довела до ескалиране на напрежението както между отделни актьори, така и между театралното съсловие и в.и.д. директори на двата новосъздадени театъра – Кукления и Драматичния.
За да се обсъдят и възможните варианти за решаване на проблема, в това число и да се разгледат възможностите пред културните институции, Министър Рашидов, зам. министър Тодоров и народният представител Стефан Господинов са взели решение да бъде проведена още една среща, в която да се включи и кметът на община Силистра – инж. Иво Андонов.
Народният представител Стефан Господинов потвърди сериозния си ангажимент за решаване на проблема, и подчерта, че едва след като се разгледат и обсъдят внимателно възможностите и перспективите, тогава ще бъде взето окончателно решение по казуса „силистренски театър”. До тогава всички странични изказвания могат да се приемат като „спекулации по темата”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар