четвъртък, 30 септември 2010 г.

Администрацията на Силистренската община отново ще работи и в петък

Администрацията на Силистренската община, която три месеца не работи в петъчните дни, за да се спестят средства от заплати съобразно актуализирания бюджет, възобновява дейността си на пълна работна седмица от 2 октомври.
Това съобщи кметът на общината Иво Андонов.
На общо събрание през юли работещите в общината приеха петъците да са почивни дни до Нова година за сметка на неплатените отпуски на общинските служители. Причината за тази мярка бе, че след актуализирането на общинския бюджет средствата за заплати и осигуровки от работодател на общинската администрация бяха намалени със 165 604 лева – 11.42 на сто на годишна основа. Този недостиг е наваксан по-рано от очакваното, има и вътрешни резерви и общината възобновява нормалната си работа.
Още в първите месеци на тази година бяха набелязани мерки за намаляване на разходите и за оптимизиране на общинските дейности.
Броят на заместник-кметовете на Силистренската община бе намален с двама – от шестима на четирима.
Обединени са дирекциите за икономика и общинска собственост и за хуманитарни дейности, здравеопазване и социална политика и общинската администрация се структурира от четирима заместник-кметове, обща администрация, специализирана администрация, шест дирекции, дванайсет отдела и два сектора.
Бе закрито и звеното за сигурност и охрана на обществения ред.
Съкратени са служители и са трансформирани длъжности в различните общински дейности и предприятия.
През следващата година , ако бъдат запазени сегашните разчети, се очакват още съкращения на служители.

Няма коментари:

Публикуване на коментар