петък, 17 септември 2010 г.

Започна ремонта на главния път през Алфатар

Заради ремонтни работи е ограничена до 20 километра в час скоростта в участък през град Алфатар на първокласния път Силистра - Шумен, съобщи директорът на Областното пътно управление в Силистра Иван Иванов.Ремонтира се отсечка в рамките на града,за да се облекчи движението през есента и зимата.
Очаква се ремонтните работи да бъдат завършени до края на днешния ден, каза Иван Иванов.
Припомняме , ремонтът на пътния участък започна след няколко протестни акции на жителите на град Алфатар
Отсечката е една от улиците на Алфатар, край която са построени 130 къщи. От преминаващите тежкотоварни камиони са нанесени увреждания на сградите. Жителите на Алфатар искат да бъде намалена скоростта на преминаващите автомобили и отсечката да бъде преасфалтирана.
Започващият днес ремонт е козметичен, на стойност 10 хиляди лева и цели да се облекчи движението през есента и зимата. От април следващата година започва работа за цялостния ремонт на пътя. Той е включен за рехабилитация в лот 5 на проект "Транзитни пътища V" като част от трасето на първокласния път ?7 от границата с Румъния до границата с Турция, който преминава през Силистренска, Шуменска, Бургаска, Сливенска и Ямболска област. Общата дължина само в Силистренска област е 53 409 метра, като 4006 метра са в населени места. Ремонтът се налага заради увеличената интензивност на трафика Има извършени общи профилни преброявания на движението от Централната лаборатория по пътища и мостове.

Няма коментари:

Публикуване на коментар