петък, 25 февруари 2011 г.

Дванайсет ученици от Силистренска област получиха право да кандидатстват във Великотърновския университет с оценките на докладите си от състоялата

Дванайсет ученици от Силистренска област получиха право да кандидатстват по специалности, за които се държи изпит по български език и литература във Великотърновския университет, с оценките от докладите си от състоялата се в Силистра литературна конференция “Обществото – спасение на духа или отчуждение на личността”, съобщиха от Регионалният инспекторат по образованието в Силистра.
Инспекторатът, заедно с Великотърновският университет „Св. Св. Кирил и Методий” и община Силистра, е организатор на проявата.
Според доц. Радослав Радев от Великотърновския университет, който бе и председател на журито, оценките са валидни за приемни изпити въз основа на променения правилник за прием във висшето учебно заведение. “Ние сме променили правилника, за да дадем шанс на деца, участващи в такива конференции, в които има и преподавател по съответната специалност от университета, да получат право оценката на съответната писмена работа да бъде “вход” във ВУЗ и да имаме представа кои ще дойдат при нас”, обясни доц. Радослав Радев. В конференцията, която се провежда за пета поредна година, участваха 38 единайсетокласници от Силистренска област.

Няма коментари:

Публикуване на коментар