понеделник, 28 февруари 2011 г.

Засилено полицейско присъствие в Силистра . Провежда се акция “Европейци”

Съвместна операция между ГДБОП и службата за борба с организираната престъпност на Република Чехия се провежда в момента."Операцията е под кодовото наименование "Европейци" и е свързана с лица, които са теглили пари от банкомати със скиминг устройства", съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от агенция "Фокус".
Лицата са слагали камери, с които са заснемали всички граждани, които са теглили своите пари от банкомати."Засечени са и са разработени в Прага. Това е съвместна работа между българските и чешките колеги в продължение на две години. В момента се извършват процесуално-следствени действия и се правят обиски на 25 адреса. Те са предимно в Силистра, София, Варна и Русе", заяви Цветанов.
"Има осем европейски заповеди във връзка с документиране на престъпната дейност на лицата от Силистра, които са извършили точенето на банкомати с фалшиви кредитни карти. ", каза още министърът на вътрешните работи.В момента са задържани пет лица, за които има издадена европейска заповед, продължава издирването на още трима души с европейска заповед за задържане. Това каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Той уточни, че според оперативните данни, с които разполагат, поне две от лицата, които се издирват са извън пределите на страната. На място в Силистра има чешки офицер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар