понеделник, 18 април 2011 г.

С техника на Регионалното депо започна пролетното обслужване на сметищата в селата

От днес фадрома на регионалното депо за твърди битови отпадъци по график почиства сметищата за селскостопански отпадъци в 18-те села от Силистренската община, съобщи секретарят на общината инж. Людмил Стоянов. При подходящи метеорологични условия до Великден ще бъдат обслужени терените край селата Проф. Иширково, Йорданово, Смилец, Брадвари, Сърпово и Ламбриново, увери директорът на депото Веселин Георгиев. До края на месеца ще бъдат обработени площадките и в останалите населени места.
Община Силистра има одобрен безлихвен кредит от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) в размер на близо 280 хил. лева с ДДС. С парите ще бъдат закупени 498 контейнера тип „бобър”, 40 четирикубикови контейнера и 200 кошчета за боклук за селата. По Закона за обществените поръчки е избрана фирма, която ще достави съдовете. Очаква се отпускането на средствата.

3 коментара:

  1. Звучи доста добре, това, че до края на месеца ще бъдат обработени площадките и в останалите населени места.Това че е кандидатствала и , че са я одобрили община Силистра и вече има одобрен безлихвен кредит от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) в размер на близо 280 хил. лева с ДДС е страхотно.Вижда се че тоди град мисли за себе си и иска да направи нещо повече за своите граждани.Дано да вземат пример и останалите.Понеже като се седи и само като се говори против някой нищо не се върши, а времето си лети.Благодаря за статията.

    ОтговорИзтриване
  2. Постоянно говорим за това да пазим по чиста своята природа и да е изхвърляме боклуци, но всяка една година когато се прави едно основно пичистване се вижда колко много сметища са направени и продължават да се ихвърлят там,което е тъжно и показва, че не поумняваме и не се развиваме.Все си тъпчем на едно място и не спираме да правим грешките,които са от предходната година.Радвам се че има снимка, дано да спрем да правим толкова боклуци.

    ОтговорИзтриване
  3. Много ми е странно как с толкова постоянни проблеми с тези боклуци не се направи нещо като завод, където да се преработва всичко и така хем ще запазим околната си среда по чиста, хем и проблемите с боклука ще намалее, а ще започнат и печалби.Тъй като има такива заводи, които могат да преобразуват отпадъците в нещо, което да се използва отново.Но явно ни е по - добре да седим и да си мрънкаме.Радвам се че все пак има някои, които се грижат а износването им, иначе да сме затънали в собствените си отпадъци.

    ОтговорИзтриване