сряда, 15 февруари 2012 г.

За поредна година Младен Михайлов бе избран за Цар на виното в Тутракан


И тутраканци отпразнуваха Трифон Зарезан, вчера с голямо веселие , организирано от общината , НЧ”Н.Й.Вапцаров-1873” и една от най- известните винарни в района -„Младенова изба” ЕООД. По традиция ритуалът по зарязването на лозите се извърши на лозовия масив на Младен Михайлов - най-големият винопроизводител в Общината. Сред гостите, които г-н Михайлов ,като домакин посрещна, бяха двамата заместник-кметове на Община Тутракан - Петя Василева и Милен Маринов, както и самодейците от Танцов състав „Детелини”.С вино и светена вода беше залята лозичката, след което бе и зарязана, ритуалът бе придружен с наричания за здраве, късмет и много берекет през следващата стопанска година. Читалищните самодейци извършиха ритуалното зарязване повторно в парк „Христо Ботев”, където за поредна година за Цар на виното бе обявен Младен Михайлов. Той получи поздравителен адрес от името на кмета на Община Тутракан, д-р Димитър Стефанов, с пожеланието: ”В духа на традицията нека всяка лоза даде чебър грозде, а виното да си намери клиента!”.

Ниските температури и снега не попречиха на добро настроение на тутраканци , които и се сгряваха с виното, предоставено от тазгодишния носител на титлата „Цар на лозята” –Младен Михайлов

1 коментар:

  1. Днес 01.12.2013 г. си купих вино от Михайловатв изба ,каберне и мерло и крайно се разочаровах след като го опитах.Предишни години кабернето беше с тъмен цвят и аромат на грозде ,а сега прилича на розе и ми мирише на химия . Цената на бутилката е 6 лв..Съжалявам че не го опитах предварително , но нали шофирам нямаше как.По вече няма да правя такива грешки.

    ОтговорИзтриване