понеделник, 12 март 2012 г.

По 150 декларации на ден подават силистренци

Повишен е интересът към електронните услуги

Близо 6000 декларации са приели служителите на силистренския офис на НАП за първите два месеца на годината. Основната част от тях – 4110 бр. са декларации по Закона за ДДС. Чувствително (с почти 1/4) е нараснал броят на подадените от фирмите декларации за реализираните от тях през изминалата година приходи. Сравнението е със същия период на 2011 година. За двата месеца досега доходите си са декларирали 488 фирми, докато миналата година това са сторили 399 дружества.

Декларациите за облагане на доходите на физическите лица за 2011 г., приети през първите два месеца на тази година, са общо 973 на брой. Впечатление прави двойно по-големият брой на подадените по интернет с електронен подпис декларации на физически лица – 6,8% от всички подадени декларации. Миналата година само 3,1% от силистренци са подали документа по електронната поща.

Образци на декларациите и всички приложения към тях са публикувани в Интернет на адрес www.nap.bg. Формуляри има на разположение и в сградата на НАП в Силистра на ул. „Скобелев” № 8.

Няма коментари:

Публикуване на коментар