сряда, 7 март 2012 г.

Издателство „Ковачев” изработи луксозен албум с репродукции на картини от Йордан Маринов – подарък за юбилея на автора


Излезе от печат луксозен албум с репродукции на силистренския художник Йордан Маринов. Продуктът е дело на издателство „Ковачев” – Силистра и е поредният меценатски жест към самобитния творец. Поводът е предстоящата 80-годишнина на живописеца.

Между кориците са подредени над 100 платна и рисунки, заснети от фотографа Жечко Жеков. Те показват творческия период на Маринов от 1986 година до днес. Селекцията включва разработки с техниките пастьозна и тънка живопис.

Изданието е в две части. Седемдесет и осем репродукции на маслени платна са представени върху черен фон, а 34 графични рисунки са експонирани върху бели листи. Луксозният албумът с репродукции на Йордан Маринов е подарък от издателство „Ковачев” и не се продава. Бъдещите му притежатели ще бъдат старателно подбирани от самия творец. Защото, по думите му, подаръкът е скъп духовен акт и благороден жест, който трябва да носи радост.

Луксозна дипляна и автобиографичната книга „Под дъгата на Ирида” са другите две меценатски издания на печатница „Ковачев” за именития силистренски творец, който на 6 септември ще чества 80-годишнината си. Изданието е уникално, то своеобразен подарък и за фамилия Ковачеви по повод 20-годишнината от тяхната издателска дейност./С.В/

Няма коментари:

Публикуване на коментар