четвъртък, 5 април 2012 г.

Библиотеката в Силистра се включи за поредна година в маратона на четенето.


За седма поредна година РБ „Партений Павлович” – Силистра се включва активно със свои инициативи в Националния Маратон на четенето. Периодът, през който се провежда Маратона, се откроява с две важни дати: Международният ден на детската книга – 2 април и Международният ден на книгата и авторското право – 23 април. Традиционно инициатори на Маратона са Българска библиотечно информационна асоциация в партньорство с Асоциация „Българска книга”.

Великден по света” – съвместна инициатива с ПГСУАУ „Атанас Буров” и ОУ „Св.Св. Кирил и Методий”;Екскурзия в библиотеката” - ОУ ”Отец Паисий”, I В клас и Празник на буквите” – СОУ „Н.Й. Вапцаров”, I Б клас са поредните прояви от програмата , които се реализират през днешния ден.

„Приказни тайни” и „Всеки може да чете” са тематичните направления , в рамките на които , маратонът на четеното продължава от 2 до 23 април в детски градини и училища в община Силистра . Също от 2 до 23 април на първи етаж на РБ „Партений Павлович” може да бъде видяна изложбата „Празници на книгата” – художествена и енциклопедична литература, и постери посветени на Международния ден на детската книга и Маратон на четенето през годините

Няма коментари:

Публикуване на коментар