понеделник, 3 септември 2012 г.

Обединения детски комплекс в Силистра вече има и.д директор



Досегашната директорка  на закритото основно училище в Айдемир Славянка Стоянова е назначена за и.д  директор на ОДК в Силистра , до провеждането на конкурс.Припомняме , че три извънучилищни звена в Силистра – Център за работа с деца /ЦРД/, Център за ученическо и научно техническо творчество /ЦУНТ/ и Ученическа спортна школа /УСШ/ бяха обединени в в Обединенн детски комплекс с решение на местния парламент. Четвъртото извън-училищно звено , което функционера в Силистра  е Народно-астрономическа обсерватория „Галилео Галилей“, която обаче от тази година  премина изцяло на държавна издръжка , затова и в Обединения детски комплекс се трансформират само останалите три извънучилищни звена, които са на издръжката от местния бюджет“, обясниха от крайдунавската община.  По данни от общината  през учебната 2011/2012 година в тези звена са били обхванати 1860 ученика, разпределени в 146 групи по различни направления.
Като държавно делегирана дейност, обсерваторията разполага с 20 000 лева бюджет и 14 лева единен разходен стандарт за всяко дете, сочи статистиката. За останалите три звена липсват единни стандарти и за тази година средствата са общо около 54 000, от които близо 9000 лв. са заделени за извънкласни дейности в училищата. Останалите пари се осигуряват от приходи от местни данъци и такси, и цената на услуга -  5 лева за месец. Анализът на финансовото състояние на общината и разходите за тези звена провокираха  общинското ръководство, образователния инспекторат и работещите в тези учреждения да проведат редица срещи, за да обсъдят належащата оптимизация.Съгласно решението на местния парламент  при преобразуването на трите  звена се постига оптимизация на щатния персонал , като от 27 души той бещше намален на 21.5 те звена в Обединен детски комплекс, ще бъдат намалени и щатните бройки от 27 на 21.
Обединения детски комплекс  ще  се помещава в ЦУНТ, като  ремонтите се очаква да приключат до старта на учебната година на 1 октомври.

1 коментар:

  1. дано конкурса да го спечели някой друг. Тази изобщо не става за нищо

    ОтговорИзтриване