четвъртък, 5 ноември 2009 г.

Общински съвет - Дулово отпуска 40 000 лева на общинската болница в Дулово

Общинските съветници в гр. Дулово, Силистренска област, решиха на извънредно заседание вчера да бъдат дадени 40 000 лева на общинската болница в Дулово за отопление през зимните месеци.
Заседанието бе свикано от областния управител на Силистра д-р Владимир Янков след сигнал от Районния център по здравеопазване за тежкото финансово състояние на болницата и липсата на средства за отопление през зимния период.
Областният управител поиска информация от Дуловската община за състоянието на лечебното заведение и дали общината може да осигури неговата нормална работа през зимата, но това не беше сторено. Новият кмет на общината Гюнер Рамис, който днес положи клетва, обясни закъснението с кампанията за проведените частични кметски избори.
Запитан за съдбата на болницата, Гюнер Рамис заяви, че ще се положат усилия за запазване на лечебното заведение, но трябва да има достатъчно финансов ресурс. Според Рамис в болницата има добра апаратура апаратура, а основният проблем е недостигът на лекари. Той не скри, че болницата има и дългове.
Предвижда се да бъде обсъдена нова структура на болницата, съобразена с очакваните медицински стандарти, уточни Рамис.

Няма коментари:

Публикуване на коментар