четвъртък, 5 ноември 2009 г.

Съобразена с икономическата криза е прогнозата за общинския бюджет за 2010 година

Съобразена с икономическата криза е прогнозата за общинския бюджет за 2010 година, подадена в Министерството на Финансите, съобщи заместник-кметът по финанси Милен Пенчев.
Процедурата за подготовка на бюджета на община Силистра за 2010 година продължава. Сега се осъвременява вътрешната нормативна уредба. Предстои да бъдат актуализирани предварителните разработки на второстепенните и третостепенни разпоредители с общински кредити, които бяха направени още в началото на месец септември. Те ще бъдат съобразени с икономическите реалности в страната, подчерта заместник-кметът Милен Пенчев.
Очакваните местни приходи за следващата година са в размер на 7 855 900 лева. Разчетите са направени на базата на сега действащите местни данъци, такси и цени на услуги. Според проекта на Закона за държавния бюджет, Министерството на финансите е предвидило делът за Силистра да бъде в размер на 18 553 400 лв. - за обезпечаване на държавните дейности, капиталови разходи и изравнителна субсидия. Законът още планира закриване на общинските фондове „Приватизация”, средствата от които основно се залагат в капиталовата програма на общината. С утвърждаването на Закона за държавния бюджет окончателно ще бъдат определени държавните субсидии за общините, включително за Силистра, ще бъде регламентиран и срокът за приемане на общинските бюджети.
Проектът за общински бюджет се подлага на обществено обсъждане преди да влезе за разглеждане и утвърждаване от общинския съвет.

Няма коментари:

Публикуване на коментар