петък, 13 ноември 2009 г.

До вторник е удължен срокът на грипната ваканция в Силистренско

До вторник е удължен срокът на обявената в началото на този месец грипна ваканция в Силистренско. До вторник остават в сила мерките във връзка с обявената в началото на този месец грипна епидемия в Силистренско, решиха днес на заседание членовете на Областния пандемичен комитет. Няма да се провеждат и учебни занятия.
Заболеваемостта от остри респираторни заболявания е 285 на 10 000 и се очаква до края на седмицата да надхвърли 300 на 10 000 души, съобщи д-р Теодора Начева – директор на дирекция «Надзор на заразните болести” в Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве /РИОКОЗ/ в Силистра. С най-висока заболеваемост са възрастовите групи от 5 до 19 и от 20 до 64 години.
Осем са детските градини, които не работят, това сподели г-жа Светлана Боева – зам. – кмет в Община Силистра, като 4 от тях са обявили, че няма да работят до 18.11.2009 г, а 3 до 20.11.2009 г.Резултатите от лабораторни изследвания показват, че в Силистренско са регистрирани 13 заразени с новия грипен вирус. Пак с лабораторни изследвания е доказано, че починалата в началото на месеца от пневмония двайсет и четири годишна жена в Силистра е била заразена с новия грипен вирус. Засега това е единственият смъртен случай в района.
Очаква се в ранния следобед днес, министерството на здравеопазването да излезе с решение на национално ниво, относно обявената национална грипната епидемия на 9 ноември.
Идният вторник от 11.00 часа комитета отново ще проведе свое заседание, в по - тесен кръг.

Няма коментари:

Публикуване на коментар