петък, 13 ноември 2009 г.

ДПС депутати обвинени в далавери

Като умишлено организиран опит за криминализиране на ДПС, определи днес поисканите имунитети на депутатите от движението Гюнай Сефер и Митхат Табаков, лидерът на ДПС Ахмед Доган. Пред журналисти минути преди началото на днешната областна конференция на ДПС в Силистра, той уточни, че продуцирането напоследък на скандали е начин да се отклони общественото мнение от съществени проблеми.
„Аз съм спокоен, защото знам точно за какво става въпрос", коментира Доган. В последствие ще се убедите, че от там няма да изскочи заек, който те търсят. Да не стане като прословутото барбекю", посочи лидерът на ДПС.
Депутатът от ДПС и досегашен областнен предсадател на движението в силистренско Гюнай Сефер заяви, че няма притеснения по обвиненията, с които той официално още не е запознат, но пък вече е подал декларация да му бъде свален имунитета.
„През 2003 г. има някакви фалшиви документи, които съм подписал. И това е обвинението. Изобщо нямам притеснения и днес сутринта си дадохме имунитетите.
Не съм подписвал такива документи. Аз нямам подписани документи в последните 10 години", коментира Гюнай Сефер.
Пълно съдействие на прокуратурата обеща народният представител на ДПС от Силистренско д-р Митхат Табаков, срещу когото е започнато разследване. Той каза, че е подал заявление за отказ от депутатския имунитет заедно с писменото си уведомление за днешното си отсъствие от парламента заради участие провежданата в Силистра Седма областна конференция на ДПС.
Припомняме, днес Главният прокурор Борис Велчев е поискал имунитетите на двама депутати от ДПС, съобщи председателят на НС Цецка Цачева. Двамата депутати са Гюнай Сефер и Митхат Табаков.
Главният прокурор иска да се възбуди наказателно преследване срещу Сефер по чл. 212 (за измама) от Наказателния кодекс, а срещу Табаков е по чл. 282 (за престъпление по служба) от Наказателния кодекс.

Няма коментари:

Публикуване на коментар