петък, 20 ноември 2009 г.

Сетлана Великова коментар

„Въпросът за целесъобразното харчене на бюджета , на който областния управител е второстепенен разпоредител, е въпрос на субективна оценка на управляващия“
Така бившият областен управител на Силистра Сетлана Великова коментира изнесените данни в отчета на д-р Владимир Янков , настоящ областен управител , за нецелесъобразно харчене на средства от бюджета на областна администрация.
На брифинг за журналисти Светлана Великова заяви , че всеки разход е бил съгласуван с Министерството на държавната администрация и административната реформа.Тя уточни също , че по закон всички разпоредителни сделки на областния управител, със земи държавна собственост, на тримесечие са били проверявани от прокуратурата.
Светлана Великова заяви също , че не отговаря на истината и факта , че в областна управа не е правен одит. По нейните думи за последните 4 години са факт две проверки на сметната палата и една проверка на Държавен финансов контрол.
По повод изнесените данни от д-р Владимир Янков за преразход на горива от автопарка на областна администрация , Светлана Великово заяви, че за тези 4 години мандат , в областта са били привлечени инвестиции на стойност 153 милиона лева, които са плод на координираните усилия и разговори с кметове и министерства.
В заключение Великова още веднъж заяви , че не се срамува от мандата си и не се страхува от наказателно преследване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар