четвъртък, 19 ноември 2009 г.

1000000 километра са изминали автомобилите на областна администрация

Близо един милион километра са изминали за последните тридесет и два месеца, автомобилите от автопарка на областна администрация.
Това сочат данните от обобщените отчети за изразходваните горива и пробега километри. Данните изнесе днес пред журналисти областният управител на Силистра д-р Владимир Янков, на среща по поповод 100 -те дни управление на новият екип на областна администрация.
Изразходваните средства за горива на автомобилите за периода 2007 – 31.08.2009 г, са на стойност 180 965 лв или средно месечно по 5 655 лв. При средна цена от 1,90 лв на литър бензин средно месечно са изразходвали по 2 976 л бензин месечно. При среден разход на бензин по 10 л на 100 км, т.е. средно месечно автомобилите са изминавали по 29 760 км или общо почти 1 000 000 км за последните 32 месеца. Това, според екипът на областния управител обяснява защо лек автомобил марка FORD MONDEO взет преди 2,5 години на лизинг, собственост на областна администрация, е изминал 144 000 км, т.е. е обиколил земното кълбо 3,5 пъти по екватора.
С решение на политическия кабинет на областния управител, автомобилния парк на областна администрация е съкратен от 6 на 3 МПС -джип, лек автомобил и микробус, а останалите три МПС ще бъдат дадени на институции в Силистра, имащи нужда от транспортните средства.
Нарушения на Закона за обществените поръчки пък са открити по отношение на избора на фирми доставчици на горива.
На този етап натрупаните задължения от страна на областна управа Силистра, останали в наследство от миналото управление, възлизат на 200 хил лв, при годишен бюджет на администрацията от 700 хил лв.
На срещата днес областният управител д-р Владимир Янков, заяви , че не е имало чистка в администрацията и към днешна дата има само един напуснал и един освободен служител. Това са главния секретар от предишното управление Йордонка Копринджийска и секретарката на областния управител.
Екипът на д-р Янков е внесъл в МС и предложение за промяна в структурата на областна администрация, която според секретарят на областна администрация Ивелин Георгиев, ще доведе до сериозни съкращения в тази структура.

Няма коментари:

Публикуване на коментар