четвъртък, 19 ноември 2009 г.

Втора жертва на грипа в Силистра

35 годишен мъж е починал тази сутрин в реанимацията на МБАЛ Силистра, съобщи за медиите областният управител на Силистра д-р Владимир Янков. За трагичния инцидент, той е информиран от директорката на боллницата д-р Даниела Костадинова. Мъжът бе хоспитализиран в МБАЛ Силистра в тежко състояние със двустранна брохопневмония, вероятно следствие от новия грипен вирус, съобщи по врем на зеседанието на областния пандемичен комитет във вторник д-р Костадинова. До днес все още няма резулатти от изпратените в София проби за доказване на новия грипен вирус.
Мъжът е приет в понеделник инфекциозно отделение със остра дихателна недостатъчност. Часове по-късно е преместен в ОАИЛ но състоянието му е било много тежко. Седмица преди това, мъжът е лекуван в домашни условия с антибиотици, но специалистите нямат пълна информация за причините довели до усложненото му здравословно състояние. Според д-р Костадинова, проявените симптоми са типични за новия грипен вирус A*H1N1*.
По данни на РИОКОЗ Силистра потвърдените до сега случаи на свински грип в Силистренско са вече 20 на брой. Продължава и да нараства броя на хоспитализираните пациенти с бронхопневмонии, след усложнения от респираторни инфекции.

Няма коментари:

Публикуване на коментар