четвъртък, 25 март 2010 г.

20 точки в предварителния дневен ред на днешното мартенско заседание на общински съвет

С докладни записки по 20 точки в предварителния дневен ред започна днес в 09:30 редовното заседание на общински съвет- Силистра.
Най-важните от тях са свързаните с утвърждаване на промени в Правилника за отпускане на социални помощи; приемане на 4 отчета, 2 наредби и по програми с различно съдържание, както и проект за “Правилници за общински предприятия”.
Ще бъдат гласувани отчетите за дейността на Обществения съвет за социално подпомагане и услуги за 2009 г., плюс приемане на нов план през 2010 г. и за изпълнението на Общинските програми за детето и мерките за насърчаване на творческите заложби на децата с дарби от община Силистра. Междувременно стана ясно, че досегашният зам.-кмет по социалните въпроси Светлана Боева е назначена за председател на Областния съвет за борба с наркотичните вещества, каквато длъжност до този момент е изпълнявала на обществени начала. Отчет за дейността си е представила за периода февруари 2009 г. – февруари 2010 г. и омбудсманът Румяна Чанкова.Наредбите , които ще стоят на вниманието на общинските съетници са за публично-частно партньорство за обществени услуги и инвестиционни проекти и за организация на движението на територията на община Силистра.Очаква се да бъде гласувана и Програмата е за изпълнение на Общинския план за развитие през 2010 г.На днешната сесия предстои и избор на нов председател на Постоянната комисия по бюджет и финанси, след като досегашният председател Ивелин Георгиев напуска местния законодателен орган, поради преместване на работа в София. Следващият в листата на Коалиция “За Силистра” е Петър Димитров, син на някогашния депутат от СДС и местен син лидер Христо Димитров.
Приблизително 10 са докладните записки, отнасящи се до промяна в броя на щатовете в администрацията, одобряване на устройствени планове, отдаване на имоти под различни форми и др.

Няма коментари:

Публикуване на коментар