понеделник, 29 март 2010 г.

При слаб интерес от страна на гражданството премина общественото обсъждане на заема на община Силистра

Тегленето на кредит от банка в размер на 2.5 милиона лева е само един от вариантите за осигуряване на средства с които общината да съфинансира междинни и окончателни плащания по проекти . Като втори въриант ще бъде използвана и възможността да се преговаря с ръководството на фонд ФЛАГ, заяви днес по време на общественото обсъждане на дълга кметът на община Сс Иво Андонов. Той уточни , че ще бъдат внимателно проучени условията и на фонда за привличане на необходимите средства от страна на общината.
По време на общественото обсъждане , бяха представени 15 проекта на общината по оперативните програми и пред други външни донори са подготвени. Общата им стойност е за близо 50 млн. лева. Девет от проектите са в процес на оценка, един ще бъде внесен през м. май, четири вече се изпълняват и един е одобрен на първа фаза, подготвя се за оценка във втора фаза.
Проектите са свързани с ремонти на пътища и обществени сгради, укрепване на свлачище, създаване на туристически атракции, благоустрояване на квартал, залесяване на 250 дка запустели земи и саниране на учебни сгради. След общественото обсъждане намерението на общината за теглене на кредит в размер на 2.5 милиона лева ще трябва да получи санкция от общински съвет Силистра и при одобрение да бъде избрана банка пред която ще се кандидатства.

Няма коментари:

Публикуване на коментар