петък, 5 март 2010 г.

Критични стойности на Дунав край Силистра

Първа степен на готовност за повишено внимание се въвежда от днес по крайбрежието на Дунав в Силистренско. Това съобщи временно изпълняващият длъжността директор на “Гражданска защита” в Силистра Тодор Димитров. Нивото на реката в този район днес е 686 сантиметра - с 6 сантиметра по-високо от прага за обявяване на първа степен на готовност за повишено внимание .
Въпреки прогнозите, че през следващите дни речното ниво ще се понижава, от днес два пъти в денонощието ще се събира информация от създадените в крайбрежните селища групи за наблюдение на реката и дунавските диги.
Патрули на Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ в Русе и Тутраканската община два пъти седмично ще проверяват дигата в района на защитената местност “Калимок-Бръшлен” и съоръженията за връзка с Дунав. Въвежда се забрана на движението на превозни средства по дигата в района на влажната зона. Реката се наблюдава и от работещите в помпените станции.
Според специалистите на “Гражданска защита” засега няма опасност да бъдат предизвикани наводнения от вътрешните водоеми в Силистренска област.

Няма коментари:

Публикуване на коментар