сряда, 24 март 2010 г.

С пиесата “Пънч и Джуди” се откриват пролетните празници на културата

С премиера на приказката „Пънч и Джуди” силистренските кукловоди откриват на 25 март пролетните празници на културата. Още три инициативи, посветени на Международния ден на театъра – 27 март, са отбелязани в културния афиш на Силистра до края на месец април.
Като цяло, изяви, посветени на Лазаровден, Цветница и Великденските празници, особено насищат програмата. Те са дело на читалищни формации от селата и града. По-мащабните са: Шестият събор на лазарските групи в село Калипетрово на 27 март, Цветница - празник на моята улица „Букет” в село Айдемир, също на 27 март, както и Великденски концерт на площада в Силистра на 1 април – Велики четвъртък.
В културния афиш през март и април деца и възрастни ще могат да участват в Маратона на четенето в рамките на Световния ден на книгата. Предвидени са няколко изложби – с посвещение на 200-годишнината от рождението на композитора Фредерик Шопен и 120-годишнината на Чудомир, на румънски художници – живопис, графика, керамика, изложбата на младия фотограф Владимир Добрев. В афиша са включени и концерти от различни музикални жанрове – рок, стари шлагери, добруджански фолклор.

Няма коментари:

Публикуване на коментар