сряда, 24 март 2010 г.

Екоакция на студенти край автогарата в Силистра

Студенти от Филиала в Силистра на Русенския университет “Ангел Кънчев”организират на 29 март пролетна екоакция край автогарата в Силистра, за която вече са получили официално разрешение от кмета на община Силистра Иво Андонов.
“Приветствам желанието на студентите и общината ще помогне, с каквото е необходимо, още повече, че за трети път младите хора от филиала на университета, провеждат подобна проява”, заяви за медиите инж. Андонов.
Общинската фирма по чистотата “Синева” ЕООД е постоянният партньор на силистренските студенти в това начинание. Възпитаниците на доц. д-р Румяна Лебедова в предишни години събираха по един тон отпадъци от избрания тогава от тях район: стълбището към Крепостта и района пред нея. Сега са решели да положат усилие да въведат “ред” пред едно от средищните места в Силистра, каквото е автогарата. Теренът пред нея е частен, но на него все още не е построен предвиденият магазин.
“С екоакцията показваме, че между властта и гражданите има пълноценно сътрудничество и обща грижа за по-добрия вид на града, в които живеем”, обясни доц. д-р Лебедова
Две са годишнините, свързани с историята и културата на Добруджа, на която местни студенти посвещават проявите си. Това са: 70 години от Крайовската спогодба и 130 години от рождението на Йордан Йовков, наричан “Певецът на Добруджа”. Във връзка с тях Филиалът на университета провежда семинар, подготвя тематична изложба и еднодневно пътуване с учебна цел до градовете Добрич и Балчик, за да бъдат посетени емблематични за Добруджа обекти от историята и културата на България. Мероприятията са р рамките на така нар. “Майски празници”, каквито се организират по традиция във Филиала. /Й. Георгиев/

Няма коментари:

Публикуване на коментар