вторник, 30 март 2010 г.

МРРБ даде “зелена светлина” за рехабилитацията на пътя Силистра – Шумен

Агенция „Пътна инфраструктура” е получила разрешение от министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев за рехабилитация на пътя Силистра Шумен, съобщиха от пресцентъра на областна администря в Силистар, позовавайки се на писмо на МРРБ до областния управител д-р Владимир Янков. АПИ към Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) ще извърши предвидените строително-монтажни дейности по одобрения технически проект на обект „Проект „България – транзитни пътища V”. Лот 5 от проекта е „Рехабилитация на път I-7 „Силистра-Шумен”.
В първият еап от строителството на пътя са включени пет пътни отсечки от републиканския път Силистра –Шумен с обща дължина над 108км
В Силистренска област начало на участъка е на изхода на град Силистра в посока Север -Юг. Продължава през гр. Алфатар и с. Черковна, като завършва на границата на Област Силистра с Област Шумен при км 56+832.46. Там започва непосредствено и втория участък от пътя за рехабилитация, но в област Шумен, обясни началникът на отдел „Инвестиционен” в Областно пътно управление инж. Велин Иванов.
Обща дължина участъка за рехабилитация в област Силистра е 53 409 метра, като 4006 метра са в населените места.
Рехабилитацията на пътя се налага поради увеличената интензивност на транспортния поток, обусловено от това, че Път I-7 свързва северната ни граница с централна България. Основният ремонт на пътя включва корекция на нивелетата в определени участъци; уширение на пътното платно в зоната на хоризонталните криви, реконструкции на пътните кръстовища; почистване и допълнително обезопасяване на малките отводнителни съоръжения, корекция на облицовани и необлицовани окопи, допълнително изграждане на дъждоприемни шахти и други дейности.

Няма коментари:

Публикуване на коментар