вторник, 30 март 2010 г.

Започна приемът на заявления за новите лични документи

Близо 170 граждани подадоха заявления за издаване на български документи за самоличност от новия вид на паспортните гишета в ОДМВР-Силистра през първия ден от старта на приема.
На 29 март започна приемането на заявления за новите български лични документи. Въпреки временното техническо забавяне, в паспортното звено на ОДМВР-Силистра през първия ден бяха приети заявленията на 100 човека, пожелали издаване на лична карта или паспорт. На гишетата в РУМВР-Дулово са подадени 21 заявления, а в РУМВР-Тутракан – 25. В сектор „Пътна полиция” са приети заявленията на 13 граждани, пожелали издаване на свидетелство за управление на МПС.
Припомняме, че до 6 април ще се приемат заявления за издаване на лични документи само за обикновена поръчка. Останалите две услуги – бърза и експресна, ще се изпълняват след тази дата.
За гражданите е важно да знаят, че подмяната на личните документи не е задължителна, а сроковете на валидност на личните карти и шофьорските книжки, изтичащи през 2010 г., автоматично са удължени с 6 месеца.

Няма коментари:

Публикуване на коментар