четвъртък, 4 март 2010 г.

Пет сантиметра ни делят от ниво на готовност Повишено внимание”

Нивото на Дунав край Силистра днес е 675 сантиметра – пет сантиметра по ниско от необходимото за обявяване на първа степен на готовност за повишено внимание, показва справка от силистренското представителство на агенцията за проучване и поддържане на плавателния път по Дунав и “Гражданска защита”.
Във всички крайбрежни селища на Силистренска област са създадени групи за наблюдение на реката и дунавските диги. Реката се наблюдава и от работещите в помпените станции.
Но все още не е необходимо да се подава информация в службата “Гражданска защита”. От там съобщиха, че няма опасност и от преливане на четирийсетте вътрешни водоеми в Силистренска област, шест от които се водят като потенциално опасни обекти.
В Ситовската община, край село Айдемир и Татарица и в други райони на областта има заблатени есенници и трайни насаждения от високите подпочвени води. Заради разкаляния терен не са правени проверки за евентуални загуби. Но след 22 март ще започнат обследвания за състоянието на есенниците, съобщиха от областната земеделеска дирекция.

Няма коментари:

Публикуване на коментар