сряда, 24 март 2010 г.

Две мъртви диви птици, намерени в Силистренската и Тутраканската община, са изпратени са проби за изследване за птичи грип

Проби от две мъртви диви птици - фазан и гълъб , намерени в Силистренската и Тутраканската община, са изпратени в лаборатория в София за изследване за птичи грип, съобщи директорът на Районната ветеринарно-медицинска служба в Силистра д-р Георги Петров.
Заради установено огнище на птичи грип в Румъния областната епизоотична комисия в Силистра прие мерки за предотвратяване на разпространението на болестта в района.
Издадена бе и заповед на областния управител на Силистра д-р Владимир Янков.
Всеки ден до обед кметовете на петте граничните с Румъния общини от Силистренска област Тутракан, Главиница, Ситово Силистра и Кайнарджа представят информация в Районната ветеринарно-медицинска служба /РВМС/ за обстановката. Такава информация, но за седемично, представят и общините Алфатар и Дулово.
Органите на МВР и ветеринарните лекари правят ежедневни проверки за нерегламентирани пазари за живи птици, а служителите на Гранична полиция, на държавните горски и ловни стопанства , ловно-рибарските дружества и резервата “Сребърна” следят за евентуални отклонения в здравословното състояние на дивите птици и за намерени трупове на птици./П.П/

Няма коментари:

Публикуване на коментар