понеделник, 22 март 2010 г.

Увеличава се броя на търговските дела в силистренско

Над два пъти се е увеличил броят на постъпилите през миналата година търговски дела на първа инстанция в сравнение с 2008 година, показва направеният годишен отчет за работата на Окръжния съд в Силистра.
Според специалистите това е резултат от междуфирмената задлъжнялост.
Осемдесет и седем на сто от делата в Окръжния съд в Силистра през миналата година са били свършени в тримесечен срок. В сравнение с 2008 година свършените в този срок дела са се увеличили с 10 на сто. От 10.2 на сто през 2008 година на 8.8 на сто през миналата година са намалели обжалваните първоинстационни дела.
Характерът на делата по видове престъпления бележи устойчивост, като най-много са общоопасните престъпления.
Подобрява се техническата обезпеченост на окръжния и районните съдилища. . Закупени са и нови локални сървъри за районните съдилища, въведена е услугата „Активна директория. В залите на районните съдилища има системи за звукозаписи е въведена деловодна система в тях.
Подготвя се нова интернет-страница, включваща всички данни от районните съдилища и окръжен съд. Допълнително ще се предостави възможност на сродните институции да публикуват данни в тази страница, като по този начин се създаде единен интернет - портал с информация за съдебната система.

Няма коментари:

Публикуване на коментар