понеделник, 22 март 2010 г.

Постоянна мярка за неотклонение задържане под стража за Мартин Карамихайлов

Окръжният съд в Силистра в петък наложи постоянна мярка за неотклонение задържане под стража на задържан за детска порнография силистренец Мартин Карамихайлов. Това съобщи говорителят на Окръжната прокуратура в Силистра прокурор Теодор Желев. След като снощи Окръжният съд в Силистра отмени решение на Районния съд да промени наложената на Карамихайлов мярка за неотклонение от задържане под стража в домашен арест и върна делото на прокуратурата, на Карамихайлов са повдигнати нови обвинения, сред които е и блудства с малолетни, уточни прокурор Желев.
При задържането му през миналата седмица в жилището Марин Карамихайлов са намерени компютърна конфигурация и магнитни носители с порнографски снимки и видеоклипове с малолетни и непълнолетни момчета.
Карамихайлов е бил сертифициран обучител-доброволец по сексуално рисково и наркоманно рисково поведение в БМЧК. От организацията съобщиха, че заради преживения стрес от случая се е наложило с младите червенокръстци от силистренския Клуб на доброволеца към БМЧК да бъде направен присотренинг за справяне с конкретна ситуация. “Всички участници в тренинга се разграничиха от Мартин Карамихайлов - още повече, че действията на един доброволец не представляват лицето на една цяла организация, се казва в съобщението. По предложение накоординатора на клуба, в който членува Мартин Кармихайлов са започнати процедури за изключването му от организацията според статута и етичния кодекс на младежката червенокръстка организация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар