вторник, 13 април 2010 г.

Бизнесменът и общински съветник от ПДС Стефан Райчев е подал днес официално заявление за напускане на общинския съвет в Силистра

Информацията бе потвърдена за р. Мелодия от председателя на общински съвет Александър Сабанов. Съгласно заявлението, Стефан Райчев дава съгласие да бъде освободен от общински съвет, като формулировката на текста Александър Сабанов отказа да коментира,с уточнението,че на този етап той не е информирал ОИК за отсъствията на Стефан Райчев от заседанията на местния законодателен орган. Справка в деловодството на общински съвет показва, че от 2008 година до сега Стефан Райчев има общо 17 отсъствия от заседания като последните шест от тях са последователни. Съгласно правилника за работа на общински съвет при три последователни отсъствия на общински съветник от заседания без предварително уведомление, председателят на общинския съвет трябва да подаде в ОИК заявление за отстраняване на дадения съветник.
Припомняме ви,че през пролетта на2 009 година, отново за направени над 7 последователни отсъствия на общинския съветник Стефан Райчев бе подаден сигнал в ОИК за отстраняването му, но тогава комисията прие, че Райчев не е бил надлежно уведомяван за заседанията. След този случай, местните парламентаристи приеха поправка в правилника за дейността си съгласно която заседанията на общински съвет се провеждат всеки последен четвъртък от месеца. Въпреки това и на този етап всички съветници се уведомяват за насрочените сесии лично по телефона, освен в случаите, когато съветниците не отговарят на повикванията, коментира председателят на общински съвет Силистра Александър Сабанов.
Чрез общински съвет, заявлението на Стефан Райчев ще бъде внесено в Общинската избирателна комисия, която ще се произнесе с решение по случая.

Няма коментари:

Публикуване на коментар