вторник, 13 април 2010 г.

СОЦИАЛНИ И МЕДИЦИНСКИ СПЕЦИАЛИСТИ ОТ СТРАНАТА СЕ ОБУЧАВАТ В СИЛИСТРА

От 13 до 16 април Силистра е домакин на национално обучение на директори, социални работници и медицински специалисти, работещи в заведения за социални услуги.
Паралелно през всичките дни ще вървят два тематични семинара. Единият е свързан със здравното обслужване в специализирани институции на възрастни хора, а вторият е за здравно обслужване и рехабилитация на деца от специализирани институции. В рамките на обучението ще бъдат изслушани добри практики и ще бъдат посетени Домът за възрастни хора с физически увреждания в с. Айдемир, Дневният център за деца и младежи с увреждания в Силистра, Дома за стари хора и „преходното жилище” в гр. Алфатар, както и Дом за стари хора и Дневен център за деца с увреждания в румънския град Кълъраш.
Лектори ще са специалисти експерти от Агенцията за социално подпомагане и водещи специалисти в социалните грижи, сред които е д-р Таня Стойкова директор на Дома за медико-социални грижи за деца в Силистра.
Организатори на обучението са Националното сдружение на организациите за социални услуги и Фондация „Човешки ресурси”. Събитието се провежда под патронажа на кмета на Силистра инж. Иво Андонов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар