понеделник, 12 април 2010 г.

Местни фирми ще извозват сметта от селата в общината

Двете силистренски фирми за чистота „Синева” и „Ербауер” са спечелили откритата процедура за организирано сметосъбиране и сметоизвозване на битовите отпадъци от 16 села в Силистренската община.
Това съобщиха от отдела за правно-нормативно обслужване.
Пет фирми – две софийски, една шуменска и две силистренски - са закупили конкурсна документация. Но само местните кандидати са подали технически и ценови предложения до деня на конкурса. Офертите отговарят на изискванията възложителя по всички параметри, поясниха юристите. След задължителния срок за обжалване се очаква през новата седмица да бъдат сключени договори между общината и фирмите-изпълнители. Събирането и извозването на битови отпадъци от 16 села в Силистренската община ще бъде организирано в два района. Първият обхваща селата: Сребърна, Ветрен, Полковник Ламбриново, Смилец, Проф. Иширково, Йорданово, Брадвари и Сърпово. В „границите” на втория район влизат селата: Главан, Поп Кралево, Богорово, Срацимир, Българка, Бабук, Казимир и Майор Ценович. До края на месец юни в 16-те села ще бъдат разставени 330 контейнера за битова смет.
В град Силистра и двете най-големи селища в общината - Айдемир и Калипетрово - фирмите „Синева” и „Ербауер” обслужват общо над 500 контейнера тип „бобър”, около 300 столитрови кофи и над 50 четирикубикови контейнера.
Въвеждането на организирано сметосъбиране и сметоизвозване на територията на цялата Силистренска община е в изпълнение на Общинската програма за управление на отпадъците 2009 – 2014 година.

Няма коментари:

Публикуване на коментар