вторник, 20 април 2010 г.

РУМВР-Силистра инициира реализацията на проект, свързан с безопасността на движението в района на четири училища

Партньори в осъществяването му са община Силистра, Регионалният инспекторат по образованието, Областната служба „Изпълнение на наказанията” и учебните заведения
Вчера на работна среща в Силистра официално бе даден стартът за реализацията на проект „Подобряване на безопасността на движението в района на ПГМТ „Вл.Комаров”, ПГЛП „П.Р.Славейков”, ПГПТ „Е.Георгиев” и ЕГ „П.Яворов”. Инициативата е на РУМВР-Силистра в рамките на програма за полицейско сътрудничество, базирана на сключения Меморандум между Министерството на вътрешните работи и правосъдието на Кралство Нидерландия и Министерството на вътрешните работи на Република България.
Техническият проект за обезопасяването на района, изработен безвъзмездно от силистренския проектант инж. В.Айдемирски, предвижда възстановяване на наземната маркировка, изкуствените неравности и предпазните съоръжения, пускане в действие на съществуващия светофар и монтиране на нов на пешеходната пътека по бул. „Седми септември”. В реализацията му страните се договориха да участват според възможностите си, поемайки конкретни задължения и срокове.
С доброволен труд учениците и персонала на професионалните училища ще изработят предпазен парапет и ще положат наземната маркировка на уличните платна, докато по-тежката работа ще бъде поета от осъдени на пробация лица към Областната служба „Изпълнение на наказанията”, стана ясно на срещата. Чрез училищните настоятелства Регионалният инспекторат по образованието ще потърси възможности за финансиране на част от дейностите и ще съдейства за поставянето на две видеокамери на най-рисковите пътни участъци, записите от които ще бъдат използвани с обучителна цел от учебните заведения.Да поеме половината от финансирането на проекта и да осигури контрола върху строителните работи е ангажиментът, поет от община Силистра, докато РУМВР ще обезпечи безопасността на движение в зоните на училищата в пиковите часове на деня.Още в близките дни предстои договорените ангажименти между партньорите да бъдат описани в работна карта с конкретни отговорници и срокове за изпълнение.
Близо 1300 са учениците, обучаващи се в четирите силистренски училища, в името на чиято безопасност институциите обединяват усилия, надявайки се да привлекат и нови партньори.

Няма коментари:

Публикуване на коментар